lørdag den 26. april 2008

Menighedsrådene har overlevet sig selv


Set på DR1 hjemmeside 26. apr. 2008 03.44 Udland
Opdat.: 26. apr. 2008 06.48


(og ligner det ikke mit indlæg


Menighedsrådene har overleveret sig selv og bør erstattes af bestyrelser, mener biskop Kjeld Holm fra Århus Stift.

Han mener, det er på tide, at sognene ikke længere forsøger at holde valg, som var det et kommunal- eller folketingsvalg. For hver femte borger er ikke medlem af folkekirken. Derfor skal rådene heller ikke vælges, som om alle borgerne har stemmeret, mener han.

I 2004 var der kun kampvalg i hvert 10. sogn, og stemmeprocenten nåede kun op på 17, skriver Kristeligt Dagblad.

Kan spare mange penge
- De fleste menighedsråd fungerer i forvejen som en bestyrelse. Derfor er det mere ærligt og redeligt at indbyde til en generalforsamling, hvor vi i fællesskab kan drøfte, hvilke visioner vi har for folkekirken i lokalsamfundet. Vi kan lige så godt kalde barnet ved dets rette navn, siger biskop Kjeld Holm.

Det vil også spare os for en masse penge, som vi så kan bruge andetsteds, mener han.

onsdag den 23. april 2008

endnumeremakabernoteomblod


I en sådan situation kommer jeg til at tænke på den korsfæstede Jesus. Nu forstår jeg de gamle malerier, hvor blodet flyder fra den korsfæstede. På min ene hånd er der tydelige sår som efter søm, dér hvor droppene har været sat i. I min ene fod er der noget som ligner søm, nemlig skruer. Ikke for at sammenligne, men jeg føler mig afmægtig og lidende.

Hvad mon de vil sige om nogle dage, efter min død, når det viser sig, at blodet på toiletgulvet har afsat et mærke, som ikke kan fjernes, hvilke type rensemiddel de end bruger, og det rygtes i byen og folk valfarter til toilettet på stue 2 på afdeling 154 for at se blodet fra en helgen. De kan bliver overrasket. Det kan blive et helligt sted, som bliver berømt i hele Danmark og blive endnu et argument for at Vejle sygehus er det førende i landet.





tilbage

makabernoteomblod


Den ene sygeplejerske er ved at pleje mig og valrossen. Den anden er ude på toilettet og vaske gulv. Det tager lang tid, for der er meget blod. Ude fra toilettet bliver der sagt til mig: Det er meget tykt blod du har. Det er næsten ikke til at få af. Jeg tror du har blåt blod i årene.

Den anden sygeplejerske til mig: Er du kongelig og skal vi sige De til dig.

Jeg er stadig lidt sur og tavs og i mine egne tanker. (endnumeremakabernoteomblod)